Ez az oldal nem az Oriflame hivatalos oldala!

Szabóné Vörös Edit vagyok, szeretettel üdvözlök mindenkit ORIFLAME szépségtanácsadó oldalamon! Szeretném, ha megismerkednél az ORIFLAME csodálatos világával!

Klubtagsági kártya

Szeretnél havonta több ezer forintot spórolni? Ha Oriflame klubtagsági kártyát igényelsz 30% árrés kedvezménnyel vásárolhatsz természetes kozmetikumokat!
Kizárólag klubtagok tudnak pontokat gyűjteni. Minden termék vásárlásakor pontokat kapsz, amiket több ezer forint értékű ajándékokra lehet beváltani.
A klubtagsági kártya semmilyen kötelezettséggel nem jár, nincs kötelező rendelés!
Igényelj Te is klubkártyát, a jelentkezés után emailben megírom milyen lehetőségek, ajándékok vannak!
A klubtagság igénylése jelenleg egyszeri 1000Ft.

2013. június 12., szerda

Astaxanthin a titkos csodaszer

Miért egyedi ez a készítmény?
Az öregedés rejtélyes folyamatát a tudósok a „szabadgyök-elmélettel” próbálják magyarázni, ami a következőről szól: A belélegzett oxigén kárt okozhat a sejtjeinkben, ami fokozatosan öregít bennünket. Szervezetünk azonban képes arra, hogy az ellenőrzése alatt tartsa ezt az oxidatív károsodást, és ez a védelmi funkció jórészt a táplálékbevitelhez kapcsolódik. Az astaxanthin egy olyan egyedülálló antioxidáns, amely eljut testünk minden egyes szövetéhez, és ott felszívódik. Védi az erek belsejét az oxidatív károsodással szemben, és bizonyítottan gyulladásgátló hatással bír. Ez az oka annak, hogy képes csökkenteni az UV-sugárzás okozta gyulladást és a sportolás utáni izomfájdalmat. Az astaxanthin mérsékli a szervezetben előforduló oxidatív károsodást. Kód:25414

Autoimmun betegség? Ízületi gyulladás? Isémia? Amerikai orvosok több mint 10 éve ajánlják és alkalmazzák sikerrel ezt a különleges algából származó, vörös színű természetes vegyületet, mely kutatások szerint 550-szer erősebb, mint az E vitamin, 800-szor erősebb, mint a Q10, Mellékhatásmentes

Az orvosok és a biokémikusok a különböző tengeri táplálékokból egy olyan algát (Haematococcus pluvialis nevű kékmoszat) különítettek el, amely a klorofill zöld színét elnyomó vörös színanyagot tartalmaz. A vörös színanyag egy karotinoid típusú vegyület, melyet a szóban forgó mikroalga rekord mennyiségben képes felhalmozni sejtjeiben, az astaxantint. Az astaxantin egy piros, zsírban oldódó festékanyag, amely algákban, élesztőben, lazacban, pisztrángban, rákokban és néhány madárfajban (pl.: flamingó) található meg.

32445_biokucko3.jpg
Az astaxantin semlegesíti a szabad gyököket, így az erős antioxidáns hatásáról híres E-vitamin is eltörpül mellette és egyedülálló szerkezetének köszönhetően, megvédi a test szerveinek sejtmembránjait.
Szemben a β-karotinnal, a C-vitaminnal és más antioxidánsokkal, amelyek kizárólag a bilipid réteg külső vagy belső felszínén tartózkodnak, az astaxantin-molekula - egyedülálló módon - képes a sejtek bilipid membránjának mindkét oldalán megtapadni. Így biztosít a sejteknek nagyfokú védelmet.
Képes az egészséges sejteket megvédeni, serkenti az immunrendszert, védelmezi az idegrendszert.
32445_biokucko1.jpg
A szabad gyökök instabil atomok, páratlan elektronnal, károsító hatásukat azzal fejtik ki, hogy testünk ép sejtjeiből igyekeznek elvenni a keresett elektront. Az antioxidáns pedig képes hozzákapcsolódni a szabad gyök páratlan elektronjához, így megakadályozva, hogy a szabad gyök "elrabolja" a stabil molekulák elektronjait. Az astaxantin más karotinoidoktól eltérően nem alakul át a szervezetben A-vitaminná, amíg az A-vitamin nagy mennyiségben mérgező, addig az astaxantin nagy mennyiségben (terápiásan) is fogyasztható!


32445_biokucko2.jpg
Az astaxantint japán kutatók, mint táplálék-kiegészítőt ajánlják!
A kutatási eredmények azt mutatják, hogy a Haematococcus Pluvialis algából kivont astaxantin 6 mg/nap mennyiségben biztonságosan adható egy felnőttnek. Az astaxantin egyedi molekuláris szerkezetének köszönhető a nagyon erős antioxidáns tulajdonsága. Molekulája hasonló a β-karotinhoz, de az apró különbségek a szerkezetében, óriási különbséget jelentenek a biológiai hatásukban:
Tudományosan bizonyított az astaxantin egészségjavító hatása az alábbi betegségekben:
  • Öregkori makula degeneráció, AMD (gátolja a hályogok kialakulását)
  • Alzheimer-és Parkinson-kór (neurodegeneratív betegségek javítása)
  • Koleszterin (akadályozza az LDL koleszterin oxidációját, védelem a szív és agyi katasztrófákkal szemben)
  • Gyulladásos, krónikus vírusos és autoimmun betegségek (védi a DNS-t)
  • Dyspepsia (megszünteti a gyomorégést, a puffadást, émelygést, hányingert, hányást)
  • Férfi meddőség (termékenység javítása, mert védi a spermium DNS-ét és mozgékonyságát) 
  • Izomműködés (eltávolítja az izmokból a szabad gyököket)
  • Káros UV sugárzások (UVA és UVB szűrő hatás)
  • Szívritmus zavarok (szívritmus normalizálás)
  • Magasvérnyomás csökkentő
  • Stressz (segíti a stressz feldolgozását)
  • Daganatos betegségek (meggátolja bizonyos daganatok kialakulását)
  • Stroke (oxigénhiányos állapot kezelése) 
Az astaxantin a jelenleg is folyó kutatások szerint az alábbi tulajdonságokkal bír:
  • Erős antioxidáns, védi a szemet, a bőrt a szabad gyökök és a káros UV-sugárzással szemben. Megakadályozza a szürke- és a zöldhályog kialakulását és javítja a távollátást illetve segíti az éleslátást. Kísérletek igazolják az astaxantin melanomás bőrelváltozások szerkezetének a megváltoztatását és visszafordítását.
  • Gátolja a krónikus és auto-immun betegségek kialakulását, azáltal, hogy stimulálja az antitestek termelődését és működést.
  • Humán vizsgálatokban a köldökvér (őssejt) mintákban fokozza az immunglobulin képződést.
  • Gátolja a cukorbetegséggel összefüggő szövődmények (látáskárosodás, idegrendszeri ártalmak, diabéteszes nefropátia) kifejlődését, antioxidáns hatása révén.
  • Akadályozza az LDL-koleszterin oxidációját – érelmeszesedést, rögképződést –, védelmet nyújt a szív és agyi katasztrófákkal szemben.
  • Idegvédő hatása van a központi idegrendszerre és idegvégződésekre.
  • Sejthártya védő hatása van, főleg a sejtmembránoknál.
  • Májvédő hatású, ezért méregtelenítéskor feltétlenül ajánlott.
  • Állatkísérletekben hatékonyan csökkentette az emésztési zavar, a gyomorhurut, az emésztőrendszeri gyulladások (Chron-betegség) és fekélyek kialakulását még Helicobacter pylori jelenléte esetében is, mert ez a baktérium nagyon érzékeny az astaxantinra.
  • Az astaxantin semlegesíti a szabad gyököket és megakadályozza az izom károsodását, az izmok leépülését illetve gyorsítja az izmok regenerációját.
Így tehát az egészségünk megőrzésének érdekében nem találunk jobb, természetes-antioxidánst, mint az ASTAXANTIN, mert:
  • 20-szor erősebb, mint a szintetikus változata
  • 50-szer erősebb, mint a béta-karotin
  • 60-szor erősebb, mint a C-vitamin
  • 550-szer erősebb, mint az E vitamin
  • 800-szor erősebb, mint a Q10
  • Mellékhatásmentes – nem pro-oxidatív
  • Átjut a vér-agy és vér-retina gáton – gyulladás gátló védelem.